Friptura de porc inabusita

Reteta culinara din categoria Porc. Cum sa faci Friptura de porc inabusita

Timp de preparare 120 minute

Sursa reteta Bucataras.ro

Instructiuni de preparare Friptura de porc inabusita

 

"retete festive de iarna"

 

INGREDIENTE
1,5 pulpa de porc 4 cepe 8 catei usturoi 2 morcovi potriviti 1 ardei rosu sare piper boia de ardei usturoi granule cimbru 50 ml vin rosu 300 ml apa calduta 2 linguri untura 2 crengute menta

Intr-un bol amestecam condimentele cu vinul, crestam carnea de porc si condimentam cu amestecul de condimente.

Intr-o oala am adaugat morocovul curatat,spalat si taiat felii,ardeiul tocat marunt,adaugam carnea,apa,ceapa taiata in 4,untura,menta si acoperim cu un capac.

Eu am facut deasupra la plita(soba)3 ore,iar in ultimele 30 min am copt fara capac.

Putem sa facem la cuptor la 180 g cca 2 ore,trebuie verificat nivelul de lichid si completat daca este nevoie,in ultimele 30 min o lasam fara capac pentru a se rumeni.

Ingrediente Friptura de porc inabusita

1,5 pulpa de porc

4 cepe

8 catei usturoi

2 morcovi potriviti

1 ardei rosu

sare

piper

boia de ardei

usturoi granule

cimbru

50 ml vin rosu

300 ml apa calduta

2 linguri untura

2 crengute menta

Categorii