Friptura de porc si cartofi la cuptor, cu sos de ceapa caramelizata

Reteta culinara Friptura de porc si cartofi la cuptor, cu sos de ceapa caramelizata din categoria Porc. Cum sa faci Friptura de porc si cartofi la cuptor, cu sos de ceapa caramelizata

Timp de preparare 90 minute

Sursa reteta Bucataras.ro

Instructiuni de preparare Friptura de porc si cartofi la cuptor, cu sos de ceapa caramelizata

 

Ador sosul de ceapa caramelizata, este usor, dulce-picant-acrisor! Imi place sa-l asortez la diverse fripturi si de asemeni la cartofi.

Ingrediente Friptura de porc si cartofi la cuptor, cu sos de ceapa caramelizata

Pentru friptura:

1kg carne de porc: muschi + pulpa

sare

piper

busuioc

1oo ml ulei

100 gr unt

100 ml vin rosu

Pentru cartofi:

500 gr cartofi albi

sare

piper

busuioc

30 ml ulei de masline

50 gr unt

Pentru ceapa caramelizata:

50 gr unt

2 cepe mari, rosii

1 lingura zahar

piper

1 lingura otet balsamic

sare

Categorii