Friptura de porc si cartofi la cuptor, cu sos de ceapa caramelizata
Reteta culinara Friptura de porc si cartofi la cuptor, cu sos de ceapa caramelizata din categoria Porc. Cum sa faci Friptura de porc si cartofi la cuptor, cu sos de ceapa caramelizata
Timp de preparare 90 minute
Sursa reteta Bucataras.ro
Instructiuni de preparare Friptura de porc si cartofi la cuptor, cu sos de ceapa caramelizata
Ador sosul de ceapa caramelizata, este usor, dulce-picant-acrisor! Imi place sa-l asortez la diverse fripturi si de asemeni la cartofi.
Ingrediente Friptura de porc si cartofi la cuptor, cu sos de ceapa caramelizata
Pentru friptura:
1kg carne de porc: muschi + pulpa
sare
piper
busuioc
1oo ml ulei
100 gr unt
100 ml vin rosu
Pentru cartofi:
500 gr cartofi albi
sare
piper
busuioc
30 ml ulei de masline
50 gr unt
Pentru ceapa caramelizata:
50 gr unt
2 cepe mari, rosii
1 lingura zahar
piper
1 lingura otet balsamic
sare