Friptura de pui cu 40 de catei de usturoi
Reteta culinara Friptura de pui cu 40 de catei de usturoi din categoria Pui. Specific Franta. Cum sa faci Friptura de pui cu 40 de catei de usturoi
Timp de preparare 90 minute
Sursa reteta Bucataras.ro
Instructiuni de preparare Friptura de pui cu 40 de catei de usturoi
Puiul cu 40 de catei de usturoi, imbaiat in unt si alintat de o crenguta de cimbru aduce aromele provensale in bucataria voastra. Foarte simplu de gatit. Daca-i ingramaditi in tava si niste cartofi noi si in paralel faceti o salata verde cu o vinegreta usoara si acida totul va fi un succes garantat! Se incepe cu incinsul cuptorului la 240C (treapta maxima la cele cu gaz).
Ingrediente Friptura de pui cu 40 de catei de usturoi
1 pui de 2 kg
50 g unt moale, la temperatura camerei
40 de catei de usturoi decojiti, intregi (cca. 3 capatani de usturoi)
o crenguta de cimbru verde sau uscat
sare, piper, boia dulce
1kg de cartofi noi curatati
50g unt rece
putin chimen