Friptura de pui cu 40 de catei de usturoi

Reteta culinara Friptura de pui cu 40 de catei de usturoi din categoria Pui. Specific Franta. Cum sa faci Friptura de pui cu 40 de catei de usturoi

Timp de preparare 90 minute

Sursa reteta Bucataras.ro

Instructiuni de preparare Friptura de pui cu 40 de catei de usturoi

 

Puiul cu 40 de catei de usturoi, imbaiat in unt si alintat de o crenguta de cimbru aduce aromele provensale in bucataria voastra. Foarte simplu de gatit. Daca-i ingramaditi in tava si niste cartofi noi si in paralel faceti o salata verde cu o vinegreta usoara si acida totul va fi un succes garantat! Se incepe cu incinsul cuptorului la 240C (treapta maxima la cele cu gaz).

Ingrediente Friptura de pui cu 40 de catei de usturoi

1 pui de 2 kg

50 g unt moale, la temperatura camerei

40 de catei de usturoi decojiti, intregi (cca. 3 capatani de usturoi)

o crenguta de cimbru verde sau uscat

sare, piper, boia dulce

1kg de cartofi noi curatati

50g unt rece

putin chimen

Categorii