Friptura de rata cu sos de fructe de padure

Timp de preparare 2 ore

Dificultate Redusa

Sursa reteta Gustos.ro

Instructiuni de preparare Friptura de rata cu sos de fructe de padure

Carnea de rata curatata, spalata, se maseaza cu untura amestecata cu sare,,piper, nucsoara, enibahar, cimbru, macinate. Se lasa sa stea o ora la frigider, dupa care se rumeneste pe ambele parti. Adaugam ceapa, usturoiul taiate felii, condimentele boabe si foaia de dafin, felii de portocala, o ceasca de apa si dam la cuptor. Periodic intoarcem pe cealalta part. Daca e nevoie, mai adaugam apa. Cand carnea este aproape patrunsa, adaugam vinul. Dupa ce carnea e facuta bine, se ia la o parte, se strecoara sosul ramas, se adauga fructele congelate si putin vin, pentru 5 minute pe foc. Servim friptura cu garnitura de orez sau piure de cartofi si sosulde fructe pregatit Este un deliciu

Ingrediente Friptura de rata cu sos de fructe de padure

2 pulpe de rata

o lingura de untura de porc

sare

enibahar,nucsoara

rozmarin,cimbru coreandru

(macinate si boabe)

o ceapa

2-3 catei de usturoi, de dafin

o portocala

un pahar de vin alb

fructe de padure(afine,mure

zmeura- ce se poate)- eu am folosit afine si mure de la congelator

Categorii