Friptura de vacuta cu legume si piper rosu - la tava

Reteta culinara din categoria Vita. Specific Romania. Cum sa faci Friptura de vacuta cu legume si piper rosu - la tava

Timp de preparare 120 minute

Sursa reteta Bucataras.ro

Instructiuni de preparare Friptura de vacuta cu legume si piper rosu - la tava

 

   Aceasta reteta o stiu de foarte mult timp .Asa pregateau friptura la tava , pentru mese  mai mari , la restaurant  Se poate pregati din timp , se feliaza si se incalzeste cu sos la servire , Morcovul in mijloc  este de la mine !!!

 

INGREDIENTE
1.5 kg carne vacuta 100 ml ulei 250 ml suc rosii 3 morcovi 1 ceapa 1 gogosar 1 foaie dafin 1 lingura piper rosu 1 lingura zaatar-cu cimbru 1 lingurita boia ardei dulce 1 lingurita piper negru macinat 1 crenguta cimbru verde sare Cartea se taie in bucati mari ,sa iasa bine felia daca este feliata . In fiecare bucata se introduce cutitul . Miscati putin sa se faca loc . Introduceti pe lungime doua sau trei bucati de morcov crud [ curatat ]. Bucatile de carne sarate si piparate se prajesc pe toate partile in uleiul incins pana vor face o usoara pojghita . Prin aceasta operatiune se sigileaza sucurile din carne si aceasta va fi delicioasa , fara gust fad . Restul de morcovi , ceapa si gogosarul se taie marunt si se prajesc in acelasi ulei . Adaugati, sucul de rosiii, zaatarul ,foaia de dafin , cimbrul verde si boiaua . Carnea se pune in tava si se toara sosul deasupra impreuna cu boabele de piper rosu . . Acoperiti tava cu folie de aluminiu si odati la cuptor 2 ore la 180 grade . Dupa racire bucatile de carne se pot felia frumos .Se obtin felii de carne aspectuase cu morcov in sectiune . Sosul se poate pasera si se serveste la carne alaturi de garnitura . Feliile de carne reci se pot folosi la sandvisuri cu unt , hrean sau mustar .

Ingrediente Friptura de vacuta cu legume si piper rosu - la tava

1.5 kg carne vacuta

100 ml ulei

250 ml suc rosii

3 morcovi

1 ceapa

1 gogosar

1 foaie dafin

1 lingura piper rosu

1 lingura zaatar-cu cimbru

1 lingurita boia ardei dulce

1 lingurita piper negru macinat

1 crenguta cimbru verde

sare

Categorii