Friptura de vita baronesse cu pere
Instructiuni de preparare Friptura de vita baronesse cu pere
Se curata si se taie in sferturi ceapa si usturoiul. Se curata morcovul si se taie rondele. Carnea se condimenteaza cu piper si se prajeste in 3 linguri de ulei pe toate partile. Se adauga ceapa, usturoiul, morcovul si se prajesc in continuare ~10 minute. Se adauga rozmarinul, 150 ml de vin si cele 2 linguri de bulion.
Se acopera cu folie de aluminiu si se da la cuptor 1 ½ ore la 200 grade. Perele se taie in doua, se scoate cotorul si se taie feliute.
Ciupercile se prajesc intr-o tigaie in 2 linguri de ulei, apoi se adauga perele, se stinge cu restul de vin si se fierb putin. Se adauga si sosul in care a stat carnea la cuptor.
Se condimenteaza cu sare si piper. Se feliaza bucata de carne si se serveste alaturi de sosul cu legume.
Ingrediente Friptura de vita baronesse cu pere
1 kg carne vita,
3 catei de usturoi,
2 cepe, 1 morcov,
200 ml vin rosu,
2 linguri bulion,
o lingurita rozmarin,
5 linguri ulei,
250 gr ciuperci,
3 pere,
sare,
piper.