Friptura de vita cu cartofi noi la cuptor

Timp de preparare 2 ore

Dificultate Medie

Sursa reteta Gustos.ro

Instructiuni de preparare Friptura de vita cu cartofi noi la cuptor

Spalam carnea, o taiem cuburi. Luam un vas termorezistent sau o tava, asezam carnea, presaram un pic de sare cu condimente, turnam vinul si punem un pic de ulei masline. Curatam usturoiul si il spalam. Asezam cateva fire peste carne. Punem cateva foi dafin. Cartofii ii curatam si ii spalam in apa rece. Arpagicul il curatam si il spalam, il curatam de codite. Peste carne, asezam cartofii si arpagicul. Presaram sare cu condimente, taiem cateva fire de usturoi, punem 2-3 linguri ulei de masline peste ei. La sfarsit turnam in marginea vasului, o cana cu apa. Asezam capacul formei de copt si dam la cuptor, la foc mare pentru vreo 30 minute, apoi lasam la foc mediu spre mic, timp de vreo 1 ora. Scoatem capacul, si mai lasam 20 minute la foc iute iar, cat sa se rumeneasca bine. Servim cu castraveti in otet sau muraturi, sau usturoi verde. carnea sa fie de vitel, sa fie frageda. cartofii sa ii spalati bine. arpagicul copt iese o nebunie.

Ingrediente Friptura de vita cu cartofi noi la cuptor

1 kg cartofi noi ( din cei mici)

1 kg carne vita proaspata

200 gr arpagic

cateva fire usturoi

1 cana vin

condimente friptura

dafin

ulei masline

condimente cartofi

1 cana apa

Categorii