Friptura de vita cu sos tomat la crock-pot

Reteta culinara Friptura de vita cu sos tomat la crock-pot din categoria Vita. Cum sa faci Friptura de vita cu sos tomat la crock-pot

Timp de preparare 120 minute

Sursa reteta Bucataras.ro

Instructiuni de preparare Friptura de vita cu sos tomat la crock-pot

 

Pe canicula merge la fix sa pui in functiune cioroiul alias crock-pot. Carnea este atat de frageda incat se taie cu furculita.  Era sa uit , mi-au picat ochii pe Bontea, ala de la Asia Expres, acolo a fost mai simpatic, asa ca am pus si eu niste coniac Alexandrion, cica e o fita de-a lui si merge la fix cu carnea de vita....:))))))))))))))))))))))))

 

INGREDIENTE
1,8 kg carne de vita 100 g unt 50 ml coniac Alexandrion sare piper 50 ml ulei de masline 5-6 catei de usturoi Pt. sos 500 ml pasta de tomate 20 ml ulei masline sare piper cimbru uscat

Am avut niste carne de vita la congelator ( acum o saptamana a taiat cineva o vaca, bou,vitel, nu stiu ce era ca nu am fost de fata ), am scos-o sa se dezghete de seara si nu aveam nici o idee ce si cum o voi face, ideile mi-au venit pe parcurs. Deci sa incep cu inceputul, adica am imprumutat cioroiul de la sorela, ca e foarte cald sa las cuptorul sa mearga cateva ore bune. Am portionat carnea de vita in bucati mai mici, le-am pus intr-un castron am presarat sare, piper, am adaugat ulei de masline si coniac , am acoperit cu capac castronul pentru cca 30 min. Dupa care am pus o tigaie la incins, am taiat untul cubulete, am curatat usturoiul si l-am taiat in bucatele mai marunte, am pus bucatile de carne in tigaia cu unt, am adaugat si usturoiul si am lasat carnea cca 5 min pe o parte 5 min pe cealata parte, apoi le-am scos si le-am asezat in vasul crock-pot-ului. Separat am amestecat pasta de tomate cu ulei de masline, sare, piper, cimbru uscat si sosul lasat in tigaie. Acest amestec l-am turnat peste carnea de vita, am clatit castronul cu o cescuta de apa si am turnat in vasul croc-pot-ului. Am pus capacul, am setat functia high si mi-am vazut de treaba cca 5 ore. Dupa 5 ore carenea se taia cu furgulita asa frageda a iesit. Se poate servi cu diverse garnituri, legume sotate, cartofi natur, piure, cartofi prajiti, fiecare dupa preferinte. Sa aveti pofta !

Ingrediente Friptura de vita cu sos tomat la crock-pot

1,8 kg carne de vita

100 g unt

50 ml coniac Alexandrion

sare

piper

50 ml ulei de masline

5-6 catei de usturoi

Pt. sos

500 ml pasta de tomate

20 ml ulei masline

sare

piper

cimbru uscat

Categorii