Friptura de vita la cuptor

Timp de preparare 30 minute

Dificultate Ridicata

Sursa reteta Gustos.ro

Instructiuni de preparare Friptura de vita la cuptor

Scoatem carnea de vită pe care am ținut-o in frigider o oră, ungem carnea pe toate părtile cu ulei sare și piper o mai lăsăm 15 min la temperatura camerei. Punem tigaia să fie incălzită si adăugăm carnea pe care o rumenim pe toate părțile până prinde o crustă, apoi o punem in cuptor și adaugăm zeama peste carne. Punem pentru 30 min cu 180 de grade C sau cu termometru de carne cu interiorul să fie de 60-65 de grade C pt a o scoate gata făcută bine. Scoatem când e gata, o acoperim cu o foaie de hărtie de copt și o lăsăm să se odihnească 15 min. Apoi o feliem cum vrem pt a o servi cu salate, in sandwich-uri. Poftă bună!

Ingrediente Friptura de vita la cuptor

1 kg carne de vită intreagă (mușchi)

4 linguri ulei

50 g de unt

piper și sare

Categorii