Friptura de vitel cu fasole verde

Reteta culinara din categoria Vita. Specific Romania. Cum sa faci Friptura de vitel cu fasole verde

Timp de preparare 30 minute

Sursa reteta Bucataras.ro

Instructiuni de preparare Friptura de vitel cu fasole verde

 

 Eu la inceput am fiert bucata de carne in supa limpede cu legume . Zeama a fost folosita pentru supa cu galuste .Cu carnea eram indecisa, doream o salata. Totusi m-am gandit ca o mancare calda ar fi mai apreciata in sezonul acesta rece .  

 

INGREDIENTE
600 gr carne vitel fiarta -de casa 500 gr fasole verde frantuzeasca-congelata 1 ceapa 4 catei usturoi 2 linguri ulei 3 linguri unt 1 lingura pasta de ardei kapia cu telina -de casa 1/2 lingurita boia dulce de ardei 1/2 lingurita pudra ghimbir piper negru macinat patrunjel verde sare rosii cherry pentru decor Carnea fiarta de vitel se feliaza. Ceapa si usturoiul se curata se toaca marunt. Sotati ceapa cu doi catei de usturoi in ulei amestecat cu doua linguri de unt. Adaugati boiaua, pasta de kapia si amestecati. Sarati usor. Turnati o cana de apa si puneti feliile de vitel in sosul format. Lasati carnea sa se inabuse la foc mic pana a scazut lichidul in exces. Condimentati cu piper si ghimbir. Amestecati. Fasolea verde fiarta se soteaza in putin unt amestecat cu usturoi tocat. La servit amestecati fasolea cu patrunjel verde tocat. Serviti feliile de vitel insotite de garnitura de fasole verde si rosii cherry.

Pofta buna !!!

Ingrediente Friptura de vitel cu fasole verde

600 gr carne vitel fiarta -de casa

500 gr fasole verde frantuzeasca-congelata

1 ceapa

4 catei usturoi

2 linguri ulei

3 linguri unt

1 lingura pasta de ardei kapia cu telina -de casa

1/2 lingurita boia dulce de ardei

1/2 lingurita pudra ghimbir

piper negru macinat

patrunjel verde

sare

rosii cherry pentru decor

Categorii