Friptura de vitel cu legume

Reteta culinara Friptura de vitel cu legume din categoria Vita. Specific Romania. Cum sa faci Friptura de vitel cu legume

Timp de preparare 90 minute

Sursa reteta Bucataras.ro

Instructiuni de preparare Friptura de vitel cu legume

 

„Rețete de suflet”

600 g de vițel 400 g ciuperci proaspete 1 ardei capia 1 ceapă mare 200 g masline fara samburi sare boia dulce patrunjel verde

 

Mai întâi, tăiați carnea de vițel cubulețe și prăjiți-o în ulei încins.

Scoateți carnea prăjită din ulei, scurgeți puțin din ulei astfel încât să rămână foarte puțin pe fundul tigaii. Adaugam ceapa julienne tocata si ciupercile curatate si taiate felii. Le lasam pana incep sa se rumeneasca.

Se adauga peste ciuperci si carnea prajita, se adauga o cana de apa si se acopera tigaia. Se lasa sa fiarba 30 de minute.

 Adauga ardeiul julienne capia, sare si boia de ardei. Acoperiți și lăsați să fiarbă încă 20 de minute. Adăugați încă o cană de apă dacă este necesar.

Cu 5 minute înainte de a opri friptura, adăugați măslinele tocate mărunt și pătrunjelul verde. Poftă bună!

Ingrediente Friptura de vitel cu legume

600 g carne de vitel

400 g ciuperci proaspete

1 ardei capia

1 ceapa mare

200 g masline fara samburi

sare

ardei boia dulce

patrunjel verde

Categorii