Friptura de vitel la cuptor

Reteta culinara din categoria Vita. Specific Romania. Cum sa faci Friptura de vitel la cuptor

Timp de preparare 120 minute

Sursa reteta Bucataras.ro

Instructiuni de preparare Friptura de vitel la cuptor

 

Am pus la treabă vasul Crock-Pot câștigat la concursul "Mândru mi-s bucătăraș" și am pregătit o friptură delicioasă.

600g carne de vițel (bucata întreagă) - mușchi 30 g unt 1 lingură ulei de măsline piper sare cimbru 1 ceapă roșie 1 morcov 1 bucată țelină -pentru garnitură: 600g cartofi

Carnea de vițel se fasonează (se curăță de pielițe și de bucățile care atârnă pe marginile ei). Se unge carnea cu unt topit și apoi se presară din abundență cu condimente. Se lasă 30 de minute pe masa de bucătărie. Se unge vasul termorezistent cu ulei. Se curăță și se taie felii legumele și se așază în vasul termorezistent. Se pune bucata de carne pe legume, se acoperă și se introduce vasul în cuptorul preîncălzit la 200° C (treapta inalta la cele cu gaz), scăzând imediat temperatura la 180° C. Se lasă dati la cuptor o oră. Dupa o oră se îndepărtează capacul și se lasă încă 15 minute ca friptura să se rumenească. Se scoate tava din cuptor, se acoperă lejer cu o folie de aluminiu și se lasă 15-20 de minute la odihnit. In acest rastimp temperatura interna va mai creste cu 2-3 C! Timpul de odihnă al cărnurilor este important! În această fază fibrele musculare se destind, sucurile sunt reabsorbite în structura cărnii, fapt care conferă frăgezime și suculență.

Se servește cu garnitura preferată. Nouă ne plac foarte mult cartofii pregătiți la friteuza cu aer cald.

Ingrediente Friptura de vitel la cuptor

600g carne de vițel (bucata întreagă) - mușchi

30 g unt

1 lingură ulei de măsline

piper

sare

cimbru

1 ceapă roșie

1 morcov

1 bucată țelină

-pentru garnitură:

600g cartofi

Categorii