Friptura din pulpa de porc, cu garnitura de ciupercute intregi in sos alb

Reteta culinara din categoria Porc. Specific Romania. Cum sa faci Friptura din pulpa de porc, cu garnitura de ciupercute intregi in sos alb

Timp de preparare 120 minute

Sursa reteta Bucataras.ro

Instructiuni de preparare Friptura din pulpa de porc, cu garnitura de ciupercute intregi in sos alb

 

Un meniu foarte gustos și sățios, atât pentru un prânz obișnuit, cât și pentru o masă festivă în familie. In plus, carnea se pregateste aproape dietetic, mai fiarta, sa patrunda bine pentru a deveni moale, iar apoi se rumeneste doar putin, pentru a avea un aspect atractiv. Iar garnitura, pregatita rapid din ciuperci intregi, vine sa completeze aroma acestui preparat.  (https://www.bucataras.ro/retete/garnitura-de-ciupercute-intregi-cu-sos-alb-95031.html)

Pentru friptură: 1,2 kg pulpă de porc ulei de floarea soarelui sare piper paprika apa Pentru garnitura: 2 conserve/borcane de ciuperci întregi (aproximativ 700 grame) 2 cepe galbene 2-4 catei de usturoi 3-4 linguri de ulei de floarea soarelui 150 ml de smântână 1 lingura amidon alimentar sare piper 150 ml apă 1 legatura de frunze de patrunjel

Carnea se spala, se lasa la fiert si apoi se taie felii groase de 1,5 cm. Se bate ușor cu un ciocan de carne pe ambele părți, apoi se condimentează cu: sare, piper și boia de ardei.

Lăsați feliile de carne cel puțin 15 minute, să pătrundă în condimentele adăugate, apoi prăjiți-le ușor, cât să le albiți, pe ambele părți, la foc mic, într-o cratiță în care ați pus în prealabil ulei de măsline. floarea soarelui. Cand feliile de friptura sunt albe, adaugati apa pentru a le acoperi bine, apoi gatiti la foc mediu.

Când se formează spumă, aceasta este colectată și aruncată. Completați cu apă călduță, când scade prea mult în tigaie, până când carnea este moale și se poate străpunge cu o furculiță. Se lasa apoi friptura la foc mediu si se intoarce pe ambele parti, sa se rumeneasca usor, pentru un aspect placut.

Când friptura este aproape gata, pregătiți garnitura astfel încât să fie caldă de servit. Ciupercile se spala sub jet de apa, se scurg si apoi se rumenesc usor in tigaia in care s-au calit la foc mic, ceapa si usturoiul tocate. Se adauga 50 ml apa si se lasa tigaia cu ciuperci, ceapa si usturoi la foc mic.

Separat se amestecă smântâna cu amidonul alimentar și apoi se diluează cu 100 ml apă. Turnați acest amestec peste ciupercile din tigaie și lăsați să fiarbă încă 3-4 minute, având grijă să nu se lipească de fundul oalei. Cand este gata, se presara patrunjel tocat si se serveste imediat, langa friptura.

Ingrediente Friptura din pulpa de porc, cu garnitura de ciupercute intregi in sos alb

Pentru friptură:

1,2 kg pulpă de porc

ulei de floarea soarelui

sare

piper

boia de ardei dulce

apă

Pentru garnitură:

2 conserve/borcane de ciupercuțe întregi (cam 700 grame)

2 cepe galbene

2-4 căței de usturoi

3-4 linguri de ulei de floarea soarelui

150 ml de smântână

1 lingură de amidon alimentar

sare

piper

150 ml de apă

1 legătură de frunze de pătrunjel

Categorii