Instructiuni de preparare
Friptura frageda de miel la cuptor
Am ales aceasta friptura pentru Sarbatorile Pascale, pentru ca am mai incercat-o si a fost o fripturica mult apreciata, cu o crusta putin crocanta, bine rumenita, iar carnea din interior a fost foarte aromata, de la toate condimentele folosite si usturoi, nu mai spun cat de frageda si suculenta a fost. Eu am ales piciorul din spate de la miel, dar foarte bine puteti alege oricare parte doriti. Dupa ce am spalat putin carnea, am crestat si intepat din loc in loc, daca doriti il puteti doar intepata. In aceste intepaturi vom introduce din loc in loc cate o bucata de usturoi, boabe de inibahar, piper negru si cuisoare, toate aceastea vor da o aroma minunata fripturei noastre. Intr-un bol mai mic vom amesteca uleiul de masline cu iartul, bucata de kiwi zdrobita, care are rolul de a fragezi carnea, condimentele de miel si sucul de lamaie(piperul si sarea le vom adauga dupa gust). Amestecam totul si vom unge toata suprafata cu acest sos, dupa care vom lasa jumatate de ora, ca sa patrunda si in interior. Intre timp vom pregati tava in care vom pune friptura noastra la cuptor si incalzim cuptorul la 160 de grade. Daca doriti puteti sa puneti in tava si legume, eu am pregatit garnitura de legumele separat, pe care le-am dat la cuptorul electric. Punem carnea in tava, peste care vom pune, crengutele de cimbru, busuioc, rozmarin si oregano. In tava vom pune supa de miel, eventual orice supa aveti la indemana, foile de dafin si apoi vom acoperi cu o folie de aluminiu si vom da tava la cuptor, timp de 3- 4 ore, pana cand carnea e frageda si se desprinde usor de pe os. Dupa o ora si jumatate vom scoate folia, vom unge cu sucul lasat de friptura in tava si vom da din nou tava la cuptor, dar fara sa mai acoperim cu folie pentru ca friptura noastra sa prinda o crusta crocanta. La fiecare jumatatede ora vom scoate tava si vom unge friptura cu sucul din tava, iar cand a scazut aproape tot sucul vom stropi cu otet sau vin si mai lasam 15 minute. Dupa ce s-a gatit carnea, vom scoate tava din cuptor, o vom acoperi cu folia de aluminiu, o vom lasa sub aburi 15 minute, dupa care o putem savura alaturi de garnitura cu legumele pregatite si o salata de rucola cu ciperci champignon si rosii cherry. Am obtinut o friptura foarte aromata, aspectoasa, frageda si suculenta, asa cum era de asteptat. Va doresc pofta buna ! Specific : Iordania