Friptura frageda de porc la tigaie

Reteta culinara Friptura frageda de porc la tigaie din categoria Porc. Cum sa faci Friptura frageda de porc la tigaie

Timp de preparare 120 minute

Sursa reteta Bucataras.ro

Instructiuni de preparare Friptura frageda de porc la tigaie

 

O friptura frageda, usor de facut, tipic ungureasca care este foarte, foarte gustoasa si perfecta chiar si atunci cand ai musafiri!

6 bucati de ceafa piper dupa gust chimen (optional) 50ml ulei sau untura daca aveti 2 foi de dafin 3 catei de usturoi 2 linguri de boia dulce 3 linguri de smantana 1 lingura sare sau dupa gust Condimentam carnea cu sare si piper pe ambele parti, apoi o prajim intr-o tigaie incinsa cu ulei sau untura pana se rumeneste frumos pe fiecare parte. Dupa ce s-a rumenit frumos adaugam dafinul, usturoiul pisat, amestecam circa un minut, apoi adaugam apa cat sa acopere carnea. Lasam sa fiarba pana scade tot lichidul din tigaie la foc mediu acoperit cu capac. Apoi adaugam boiaua si amestecam bine, pe urma smanatana, amestecam din nou pana se patrunde printre toate bucatile de carne si putem opri focul. Se seveste cu ce va place, merge cu orice garnitura...noi am preferat legume la tigaie soté!

Pofta buna!

Ingrediente Friptura frageda de porc la tigaie

6 bucati de ceafa

piper dupa gust

chimen (optional)

50ml ulei sau untura daca aveti

2 foi de dafin

3 catei de usturoi

2 linguri de boia dulce

3 linguri de smantana

1 lingura sare sau dupa gust

Categorii