Fructe de mare cu broccoli si orez
Reteta culinara Fructe de mare cu broccoli si orez din categoria Fructe de mare. Specific Italia. Cum sa faci Fructe de mare cu broccoli si orez
Timp de preparare 30 minute
Sursa reteta Bucataras.ro
Instructiuni de preparare Fructe de mare cu broccoli si orez
Din când în când îmi vine pofta de fructe de mare. Tu nu te joci cu pofta – ea se joacă cu tine: D. Din păcate, după cum am spus, trăim pe malul Berbecului, nu pe malul mare. Rareori am ocazia sa folosesc fructe de mare proaspete ca sa ne descurcam cu cele congelate. Ei bine, acestea, ne putem descurca cu ceea ce avem și cum putem.
300 gr coji decojite-congelate 300 gr amestec de fructe congelate mari 300 gr broccoli -congelat 300 gr orez cu bob mare 100 gr cârnați picant 100 ml ulei de măsline 2-3 linguri suc de lamaie proaspat stors 2 morcovi tineri 1 sfoară ceapă verde 1 catel de usturoi verde 1 ardei rosu iute 1 ardei rosu gras mic 10 roșii cherry 1 buchet mic de patrunjel verde sare piper negru Pentru început, feliați chorizo-ul în felii în ulei de măsline. Ingredientele congelate se lasa sa se dezghete la temperatura camerei. Pregătiți orezul prin fierbere în apă cu sare. Chorizo este considerat un fel de îmbunătățitor al gustului. Oferă aroma picante a macaralelor, gustul de usturoi și culoarea boia de ardei. Se adauga legumele [ceapa, usturoiul, morcovul. ardei iute, ardei rosu] curatati, spalati si tocati dupa preferinte. Morcovul tânăr pătrunde rapid în câteva minute. Alaturi de sot sunt rosiile cherry taiate in jumatate si buchetele de broccoli. pune scoicile și fructele de mare. Sarati. Respectați timpul de pregătire înscris pe ambalaj. Cojile prea fierte încep să se sfărâme. Se lasa in general cateva minute, maxim 5. La final se adauga zeama de lamaie dupa gust si se adauga mult patrunjel tocat. Servește fructele de mare cu broccoli și legume, așezate pe un pat de orez fiertIngrediente Fructe de mare cu broccoli si orez
300 gr scoici decorticate -congelate
300 gr mix fructe mare -congelate
300 gr broccoli -congelat
300 gr orez cu bobul mare
100 gr carnat picant chorizo
100 ml ulei masline
2-3 linguri zeama lamie proaspat stoarsa
2 morcovi tineri
1 fir ceapa verde
1 fir usturoi verde
1 ardei iute rosu
1 ardei mic rosu gras
10 rosii cherry
1 legatura mica patrunjel verde
sare
piper negru macinat