Fructe de mare marinate in lamaie si usturoi cu pasta marinara

Reteta culinara Fructe de mare marinate in lamaie si usturoi cu pasta marinara din categoria Farfalle. Specific Italia. Cum sa faci Fructe de mare marinate in lamaie si usturoi cu pasta marinara
Timp de preparare 120 minute
Sursa reteta Bucataras.ro
Instructiuni de preparare Fructe de mare marinate in lamaie si usturoi cu pasta marinara
INGREDIENTE
Ingrediente Fructe de mare marinate in lamaie si usturoi cu pasta marinara
15 creveti decorticati
300 g inele calamar
3 bete frigarui
700 ml suc de rosii (sau 8 rosii mari)
2 linguri busuioc proaspat, tocat (sau 2 lingurite uscat)
2 linguri patrunjel tocat
2 lingurite oregano, uscat
10 catei mici de usturoi
3 linguri zeama de lamaie
100 ml vin alb
150 ml ulei de masline extravergine
sare, piper, chilli (sau ardei iute uscat) dupa gust
paste fierte