Gălbiori la tigaie cu pătrunjel si usturoi

Reteta culinara Gălbiori la tigaie cu pătrunjel si usturoi din categoria Mancaruri de legume. Specific Franta. Cum sa faci Gălbiori la tigaie cu pătrunjel si usturoi

Timp de preparare 30 minute

Sursa reteta Bucataras.ro

Instructiuni de preparare Gălbiori la tigaie cu pătrunjel si usturoi

 

Este sezonul gălbiorilor. Reteta cea mai rapida este de a-i sota la tigaie cu patrunjel si usturoi.Simplu si bun ! https://www.blogulluicatalina.com/2020/09/galbiori-la-tigaie-cu-patrunjel-si.html

 

INGREDIENTE
700 g de gălbiori 3 linguri ulei de masline sare, piper ierburi de Provence 1/2 legatura de patrunjel 2 catei mari de usturoi 1 ceapa verde (optional)

Spalati rapid ciupercile sub jet de apa rece, taiati baza piciorului si curati-le de pământ.O data curatati galbiorii taiati-i bucati daca sunt prea mari.Mixati usturoiul cu ceapa si usturoiul.

Reveniti galbiorii 5 minute in uleiul de masline .Adaugati 2 linguri din amestecul mixat, sare si piper.Presarati ierburi aromate, amestecati usor și lăsați-i să se gătească.Ar trebui să fie gata cam în 10 de minute, depinde cât sunt de tineri.

Serviti-i simpli imediat cu mamaliga sau paine completa sau ca garnitura la un fel de carne sau peste.

Ingrediente Gălbiori la tigaie cu pătrunjel si usturoi

700 g de gălbiori

3 linguri ulei de masline

sare, piper

ierburi de Provence

1/2 legatura de patrunjel

2 catei mari de usturoi

1 ceapa verde (optional)

Categorii