Galuste din cartofi cu ragu de porc dulce-picant
Reteta culinara Galuste din cartofi cu ragu de porc dulce-picant din categoria Porc. Cum sa faci Galuste din cartofi cu ragu de porc dulce-picant
Timp de preparare 90 minute
Sursa reteta Bucataras.ro
Instructiuni de preparare Galuste din cartofi cu ragu de porc dulce-picant
O mancare absolut delicioasa. Pulpa de porc este o carne destul de seaca, daca nu folosesti putina grasime. Depinde mult cum o gatesti, depinde de gusturi…De exemplu al meu copil prefera carnea slaba, fara grasime si bine facuta. Eu o prefer cu putina grasime si facuta mediu. Sotul, daca se poate carnati, cat mai multi carnati…:)) Deci, ca sa impart toate gusturile pulpa de porc la mine merge cel mai bine tocata, acasa, de robotelul meu, nu din cea cumparata gata tocata. Am imbatat carnea asta cu vin rosu dulce, de casa, i-am adaugat si mirodenii si succesul a fost garantat. Pe langa carne, am facut si niste galuste din cartofi, moi si pufoase, care sau facut mai mult la aburi…Ce sa o mai lungesc!! Va las reteta si gata…
Ingrediente Galuste din cartofi cu ragu de porc dulce-picant
350-400 ml vin rosu dulce(de casa am folosit eu)
1 lingurita sare
1 lingurita piper proaspat rasnit(amestec de piper colorat)
1 lingurita cimbru uscat
1 ceapa rosie
3-4 linguri ulei de masline
5-6 rosii uscate din borcan+ 3 linguri din uleiul in care au stat rosiile
1 lingurita paprika afumata
1 lingurita rasa de dulceata de ardei iute(sau un ardei iute tocat marunt, sau orice produs iute, asta daca va place picant)
2 linguri pasta de gogosari
1 legatura patrunjel
1 cutie rosii taiate in suc propriu(400 gr)
Pentru galuste:
1 kg cartofi albi
2-3 linguri faina
1 praf de sare si piper proaspat rasnit
Putina nucsoara proaspat rasa
1 lingura unt gras moale(la temperatura camerei)
¼ lingurita praf de copt+ ¼ lingurita bicarbonat