Gem de caise cu indulcitor

Timp de preparare o ora

Dificultate Redusa

Sursa reteta Gustos.ro

Instructiuni de preparare Gem de caise cu indulcitor

Alegem caisele foarte bine coapte, vor fi mai dulci si mai parfumate si ne vor asigura reusita gemului. Le spalam apoi le desfacem in doua si scoatem samburii. Punem caisele intr-un vas, de preferat unul cu fundul gros ca sa nu se lipeasca gemul si adaugam indulcitorul. Dam in cateva clocote, amestecand din cand in cand si adunand spuma care se formeaza. Cand caisele incep sa fie bine fierte introducem mixerul vertical si pasam compozitia. Mai dam in unul doua clocote. Turnam gemul fierbinte in borcanele curate, sterilizate in prealabil. Le infiletam bine capacele si le intoarcem cu fundul in sus pana se racesc, ca sa impiedicam patrunderea aerului. Din cantitatile date mi-au iesit doua borcane a cate 400 gr. Reteta pregatita de Violeta, @caietulcuretete.com, cu produsele oferite de Green Sugar si Laboratoarele Remedia.

Ingrediente Gem de caise cu indulcitor

1 kg caise

350 gr indulcitor Green Sugar

Categorii