Ghiveci cu fasole boabe

Timp de preparare 4 ore si 30 minute

Dificultate Medie

Sursa reteta Gustos.ro

Instructiuni de preparare Ghiveci cu fasole boabe

Pune cu o seară înainte fasolea în apă, iar a doua zi fierbe-o făra să zdrobeşti boabele. Nu ştiu chiar câtă fasole am pus ca nu am cântărit-o. Putea fi mai multă, dar asta e!Scurge-o de apă. Curăţă vinetele, taie-le cubuleţe, sărează şi lasă la scurs. Curăţă ceapa şi taie-o mărunt. Pune ulei cât să se poată face bine, fără să se ardă. Pune şi gogoşarii feliuţe sau cubuleţe şi căleşte bine.Adaugă morcovii şi gutuile curăţate şi rase. Adaugă vinetele şi roşiile curăţate de coajă şi tăiate cubuleţe. Vezi câte roşii pui, că trebuie să fie lichid şi pentru fasole. Pune în cratiţă cam de 8l la cuptor şi amestecă din când în când. Când toate sunt fierte, adaugă boabele de fasole. Dacă e prea sec, mai pune nişte bulion. Adaugă şi mirodeniile, potriveşte de sare şi mai fierbe vreo oră. La sfârşit, adaugă mierea că roşiile au aciditate. Dacă vrei picant, pune şi nişte ardei iute. Poţi pune ce mirodenii vrei, după gustul propriu. Pune în borcane cu capac şi închide bine. Sterilizează borcanele în 2 zile câte 30 de minute.

Ingrediente Ghiveci cu fasole boabe

8 cepe

4 vinete

1 dovlecel

8 gogoşari

2-3 morcovi raşi

2 gutui rase

1 kg fasole boabe

1 castron de roşii foarte coapte

1 legătură de frunze de ţelină

8 foi de dafin

piper

coriandru pudră

chimen pudră

sare

ulei

1 lingură de miere

Categorii