Supa crema de ciuperci cu crutoane

Timp de preparare o ora si 15 minute

Dificultate Medie

Sursa reteta Gustos.ro

Instructiuni de preparare Supa crema de ciuperci cu crutoane

Perfectă mai ales vara, servită atât caldă, cât și rece, supa cremă de ciuperci este o idee ideală pentru o masă ușoară. Se pun cartofii la fiert in apa cu sare. Ciupercile se taie in sferturi sau felii, iar ceapa julien. Intr-o lingura de ulei se caleste ceapa pana incepe sa se caramelizeze. Se adauga ciupercile si un praf de sare si se lasa la foc mediu pana incep sa isi lase zeama. Catetii de usturoi se zdrobesc si se pun in tigaie. Cand zeama de la ciuperci scade si incep si ele a se carameliza se adauga 20g unt, un praf de boia, unul de oregano si piper, amestecam si luam de pe foc. Intr-un robot de bucătărie se pun cartofii fierti bine, mixul de ciuperci ceapa si usturoi impreuna cu putin apa de la cartofi si zeama de lamaie. Incepem sa mixam adaugand cate putina apa pana cand amestecul capata o consistenta cremoasa. Turnam supa crema intr-o oala si o lasam 5 minute la foc mic. In acest stadiu putem decide daca o mai condimentam sau o vrem mai lichida. Noi am mai adaugat cate o lingurita boia si oregano plus piper. Cat timp supa sta pe foc calim painea taiata cuburi in 20g de unt si o condimentam cu putina sare, piper si alte condimente la alegere. Oprim focul la supa, adaugam restul de unt si iaurtul apoi amestecam pana acestea se incorporeaza. Tocam marunt patrunjelul si servim supa calda sau rece cu crutoane, patrunjel, optional putina zeama de lamaie si o lingurita de iaurt cremos sau smantana de calitate. Pofta buna!

Ingrediente Supa crema de ciuperci cu crutoane

-1 kg de ciuperci la alegere

(Noi am folosit Pleurotus si ciuperci brune)

-6 cartofi

-1 ceapa medie

-4 catei usturoi

-80g unt

-100g iaurt grecesc cremo

-1 lingura zeama de lamaie

-1 legatura de patrunjel

-Ulei

-Paine

-Oregano

-Busuioc

-Sare

-Piper

Categorii