Gozleme

Reteta culinara din categoria Vita. Cum sa faci Gozleme

Timp de preparare 120 minute

Sursa reteta Bucataras.ro

Instructiuni de preparare Gozleme

 

O reteta traditionala turceasca

Pentru coca 375 gr Faina alba de grau 85 ml ulei de masline 185 ml apa 1 lingurita sare Umplutura 500 gr carne tocata de vita 90 gr spanac proaspat 1 buc ceapa alba 2 catei usturoi 1 buc ardei gras rosu 1 lingurita chimen macinat 1 lingurita boia de ardei iute dupa gust sare dupa gust piper alb macinat 10 ml ulei 100 gr branza Feta 20 gr patrunjel proaspat tocat

Pentru coca se amesteca bine faina cu sare si ulei de masline si se framanta, apoi se adauga treptat apa. Dupa ce s-a incorporat toata apa se mai framanta inca 10 minute.

Se pune aluatul intr-un vas, se acopera cu o folie transparenta si se lasa sa stea o ora, dupa care se imparte in patru.

Pentru umplutura se taie marunt ceapa si ardeiul gras si impreuna cu usturoiul, se pun la calit in putin ulei pana se inmoaie. Apoi se adauga carnea tocata.

Cand carnea este calita, se adauga spanacul si se mai caleste 2-3 minute, se adauga apoi condimenele si se amesteca bine si se opreste focul.

Se intinde coca foarte subtire, se pune umplutura la marginea aluatului, peste umplutura se pune branza Feta si patrunjelul tocat, apoi se impatureste si se taseaza pe margini, sa nu se desfaca.

Coca umpluta se prajeste pe ambele parti in putin ulei pana devine aurie.

Ingrediente Gozleme

Pentru coca

375 gr Faina alba de grau

85 ml ulei de masline

185 ml apa

1 lingurita sare

Umplutura 500 gr carne tocata de vita

90 gr spanac proaspat

1 buc ceapa alba

2 catei usturoi

1 buc ardei gras rosu

1 lingurita chimen macinat

1 lingurita boia de ardei iute

dupa gust sare

dupa gust piper alb macinat

10 ml ulei

100 gr branza Feta

20 gr patrunjel proaspat tocat

Categorii