Gozlene
Reteta culinara Gozlene din categoria Vita. Cum sa faci Gozlene
Timp de preparare 120 minute
Sursa reteta Bucataras.ro
Instructiuni de preparare Gozlene
O reteta traditionala turceasca
Pentru coca 375 gr Faina alba de grau 85 ml ulei de masline 185 ml apa 1 lingurita sare Umplutura 500 gr carne tocata de vita 90 gr spanac proaspat 1 buc ceapa alba 2 catei usturoi 1 buc ardei gras rosu 1 lingurita chimen macinat 1 lingurita boia de ardei iute dupa gust sare dupa gust piper alb macinat 10 ml ulei 100 gr branza Feta 20 gr patrunjel proaspat tocatPentru coca se amesteca bine faina cu sare si ulei de masline si se framanta, apoi se adauga treptat apa. Dupa ce s-a incorporat toata apa se mai framanta inca 10 minute.
Se pune aluatul intr-un vas, se acopera cu o folie transparenta si se lasa sa stea o ora, dupa care se imparte in patru.
Pentru umplutura se taie marunt ceapa si ardeiul gras si impreuna cu usturoiul, se pun la calit in putin ulei pana se inmoaie. Apoi se adauga carnea tocata.
Cand carnea este calita, se adauga spanacul si se mai caleste 2-3 minute, se adauga apoi condimenele si se amesteca bine si se opreste focul.
Se intinde coca foarte subtire, se pune umplutura la marginea aluatului, peste umplutura se pune branza Feta si patrunjelul tocat, apoi se impatureste si se taseaza pe margini, sa nu se desfaca.
Coca umpluta se prajeste pe ambele parti in putin ulei pana devine aurie.
Ingrediente Gozlene
Pentru coca 375 gr Faina alba de grau 85 ml ulei de masline 185 ml apa 1 lingurita sare Umplutura 500 gr carne tocata de vita 90 gr spanac proaspat 1 buc ceapa alba 2 catei usturoi 1 buc ardei gras rosu 1 lingurita chimen macinat 1 lingurita boia de ardei iute dupa gust sare dupa gust piper alb macinat 10 ml ulei 100 gr branza Feta 20 gr patrunjel proaspat tocat