Gratin de broccoli cu paste si piept de pui

Reteta culinara Gratin de broccoli cu paste si piept de pui din categoria Pui. Specific Romania. Cum sa faci Gratin de broccoli cu paste si piept de pui

Timp de preparare 60 minute

Sursa reteta Bucataras.ro

Instructiuni de preparare Gratin de broccoli cu paste si piept de pui

 

Un preparat sănătos și consistent. Deși este mai elaborat și necesită puțin mai multă atenție, rezultatul este pe măsură. Ca sos am gatit un bechamel dar mai usor fara lapte si unt. Vă îndemn să încercați.      

2 legături de broccoli 200 g piept de pui taiat cubulete 200 g paste rigatone 50 g parmezan de rasă Sare Piper 2-3 linguri ulei de masline 250 g branza de burduf sau branza rasa 2 linguri ulei de masline pentru sotul carnii Pentru sosul bechamel făină albă 75 g Supa de broccoli 1 litru 75 ml ulei de măsline Sare piper

Se caleste carnea in cele 2 linguri de masline pana se rumeneste usor si se pune deoparte.

Puneti 4 litri de apa clocotita intr-o oala

Cand apa da in clocot punem broccoli la fiert, mai intai tulpinile taiate in patru, in 5-6 minute adaugam restul buchetelor deschise dupa bunul plac si mai lasam sa fiarba 4-3 minute.

Scoatem broccoli cu o farfurie intr-un bol.

Din supa de broccoli oprim un litru. Umpleți cu apă, adăugați sare și fierbeți pastele conform instrucțiunilor de pe ambalaj.

Sos bechamel:

Intr-un vas de tuci sau tigaie adaugam uleiul, cand s-a incalzit suficient adaugam faina, amestecam si adaugam in 3-4 randuri supa fierbinte de broccoli, amestecam continuu pentru a evita formarea cocoloase, adaugam tulpinile de broccoli si dam. sosul la blender. Va rezulta un sos fin. Sare si piper dupa gust.

Cand pastele sunt gata le scurgem de lichid si le lasam in oala in care au fiert ,adaugam cam 300 ml de sos si amestecam.

Pregatim o tava in care adaugam un polonic de sos,apoi o parte din paste , pieptul de pui,buchetele de broccoli ,adaugam branza de burduf sau cascaval ,apoi repetam la fel cu sos,paste ,piept de pui ,broccoli,branza. Adaugam sosul ramas branza si la urma parmezanul ras.

Dam la cuptor pentru 25 minute la 175 grade.

Se servesc pastele calde.

Pofta buna!

Ingrediente Gratin de broccoli cu paste si piept de pui

2 buchete de broccoli

200 g piept de pui taiat cubulete

200 g paste rigatone

50 g parmezan ras

Sare

Piper

2-3 linguri ulei de masline

250 g branza de burduf sau cascaval ras

2 linguri ulei de masline pentru sotat carnea

Pentru sosul béchamel

Faina alba 75 g

Supa de la broccoli 1 litru

75 ml ulei de masline

Sare

piper

Categorii