Gulas

Reteta culinara Gulas din categoria Vita. Specific Austria. Cum sa faci Gulas

Timp de preparare 120 minute

Sursa reteta Bucataras.ro

Instructiuni de preparare Gulas

 

Retete de gulas sunt multe si fiecare zona are specificul ei. Gulasul este o reteta foarte veche, care se face la ceaun. S-a raspandit din Campia Panonica, incet, in multe tari si fiecare si-a pus amprenta asupra retetei.  La inceput a fost pregatit cu carne de vitel, dar odata cu raspandirea lui pe alte meleaguri a fost folosita carne de porc, oaie, cal sau in combinatie. Reteta pe care azi o propun este un gulas austriac, foarte aromat. L-am pregatit pe aragaz, la foc mic.   Cel mai important lucru este sa alegeti o carne buna, de preferinta de vitel, pentru ca fierbe mai repede si sa va inarmati cu rabdare.

Ingrediente Gulas

500 gr carne de vitel

300 gr ceapa

2 catei usturoi

1 lingura otet din vin alb

1 lingura pasta de rosii

10 gr boia dulce

5 gr boia afumata

1/2 lingurita boia iute sau fulgi de chili (se poate inlocui cu ardei iute)

1/2 lingurita seminte de chimen

300 ml supa de vita/pui/legume sau chiar apa

2 linguri untura

1 fir de cimbru

sare

piper

Categorii