Gulas de porc, cu cartofi

Reteta culinara Gulas de porc, cu cartofi din categoria Porc. Specific Romania. Cum sa faci Gulas de porc, cu cartofi

Timp de preparare 120 minute

Sursa reteta Bucataras.ro

Instructiuni de preparare Gulas de porc, cu cartofi

 

Există o multitudine de rețete de gulaș: cu sau fără cartofi, cu sau fără morcovi, cu sau fără găluște, cu carne de vită, porc sau chiar de oaie. Gulașul este un fel de supă mai groasă, de fapt o tocană ungurească, care în mod normal se face cu carne de vită și mult sos. Eu am ales o variantă simplă și mai dietetică de gulaș ,cu carne de porc și cartofi! Vă asigur că este delicios și veți repeta rețeta!

 

INGREDIENTE
pulpa de porc (eu am avut 750 g) 1 kg de cartofi, de preferință roșii (cam 10 bucăți, mai mari) 2-3 cepe mai mari 2-3 căței de usturoi 1-2 roșii proaspete 200-250 ml suc de roșii (pastă de roșii sau bulion) 1 ardei gras/capia roșu (sau 2 linguri de pastă de ardei) 2-3 linguri de ulei sare, după gust piper, după gust boia de ardei dulce, după gust un vârf de cuțit de boia de ardei iute (opțional) pătrunjel verde, tocat

Pregătire ingrediente: Spălăm pulpa de porc, o scurgem de apă și o tăiem cubulețe mai mari. Curățăm ceapa, usturoiul, ardeiul, roșiile și cartofii și le spălăm bine. Ceapa și usturoiul le tocăm mărunt iar cartofii îi tăiem cubulețe, la fel ca și carnea! Tăiem ardeiul și roșiile în bucăți nu prea mici, ca să se simtă în gulaș.

Încingem uleiul într-o cratiță și călim ceapa doar până ce se înmoaie și devine ca sticla. Adăugăm cubulețele de carne și lăsăm până ce se albește (le întoarcem pe toate fețele). Adăugăm apă și iuțim puțin focul ca să fiarbă carnea. Deoarece cartofii fierb mai repede, ca să nu se sfarme, nu-i punem odată cu carnea!

Observație: În varianta mai puțin dietetică, puteți rumeni mai întâi carnea, în uleiul bine încins, după care adăugați ceapa pe care o veți prăji doar până ce se inmoaie.

Când carnea este aproape fiartă, adăugăm cartofii, ardeiul, roșiile și usturoiul pe care le-am pregătit mai devreme și completăm cu apă, doar cât să le cuprindă. Lăsăm să fiarbă la foc mic iar când cartofii sunt aproape fierți (verificăm înțepând cu o furculiță), adăugăm pasta de ardei (asta dacă nu ați pus deja ardei gras sau capia) și sucul de roșii. Amestecăm cu grijă ca să nu zdrobim cartofii și pudrăm cu sare, boia de ardei dulce și piper, după gust. Cui îi place și suportă ardeiul iute, poate să pună și din acesta. Prefer să pun condimentele mai la sfârșit, pentru o aromă mai intensă! Mai lăsăm câteva clocote, până când cartofii sunt bine fierți și zeama capătă consistența unui sos. În acest moment gulașul este gata, oprim focul și adăugăm pătrunjelul verde, tocat mărunt. Servim cald, cu murături sau cu o salată.

Poftă bună!

Ingrediente Gulas de porc, cu cartofi

pulpa de porc (eu am avut 750 g)

1 kg de cartofi, de preferință roșii (cam 10 bucăți, mai mari)

2-3 cepe mai mari

2-3 căței de usturoi

1-2 roșii proaspete

200-250 ml suc de roșii (pastă de roșii sau bulion)

1 ardei gras/capia roșu (sau 2 linguri de pastă de ardei)

2-3 linguri de ulei

sare, după gust

piper, după gust

boia de ardei dulce, după gust

un vârf de cuțit de boia de ardei iute (opțional)

pătrunjel verde, tocat

Categorii