Gulas unguresc

Reteta culinara Gulas unguresc din categoria Vita. Cum sa faci Gulas unguresc

Timp de preparare 120 minute

Sursa reteta Bucataras.ro

Instructiuni de preparare Gulas unguresc

 

Gulasul este un preparat traditional maghiar pe baza de vita, preparat cu multe legume si are mult suc. Aici in Moldova (Iasi) se pregateste si cu carne de porc si noi ii spunem tocanita, sau cel putin asa numim noi.    Acum am pregatit o reteta tragica maghiara si va pot spune ca s-a terminat imediat, a iesit o carne foarte frageda, aromata si super gustoasa! ;)   „Rețete de suflet”

750 g carne de vită 50 ml ulei 2 cepe roșii mari 3 morcovi mari 1 ardei (eu am pus rosu) 5 cartofi mari 4 catei de usturoi 2 foi de dafin 3 linguri pasta de rosii Sarat la gust boia: 2 linguri jumate (pentru culoare) pătrunjel optional: telina (radacina + frunze), chimen Taiem carnea de vita cubulete, iar ceapa o taiem bucatele mici. Se pune uleiul intr-o oala mai mare, iar cand este fierbinte se caleste usor ceapa, fara sa o arda. Se adauga carnea si se prajeste cateva minute, se adauga condimentele, sarea, foaia de dafin si boia, putina apa si se acopera cu un capac si se lasa sa fiarba aproximativ 2 ore, adaugand apa din cand in cand. In acest timp pregatim legumele: Taiem morcovii felii sau daca vrei mai mici, cartofi taiati cubulete, ardei, piure de usturoi, pasta de rosii si le adaugam pe toate dupa 2 ore, acoperim totul cu apa si lasam sa fiarba. mic aproximativ 40 de minute, amestecând din când în când. Cand este gata, presara patrunjel verde. Poftă bună!

Ingrediente Gulas unguresc

750g carne de vita

50ml ulei

2 cepe rosii mari

3 morcovi mari

1 ardei (eu am pus rosu)

5 cartofi marisori

4 catei usturoi

2 foi de dafin

3 linguri pasta de rosii

sare dupa gust

boia dulce: 2 linguri si jumatate ( pentru culoare)

patrunjel

optional: telina (radacina+frunze), chimen

Categorii