Gulas unguresc cu galuste si cartofi
Reteta culinara din categoria Vita. Specific Ungaria. Cum sa faci Gulas unguresc cu galuste si cartofi
Timp de preparare 120 minute
Sursa reteta Bucataras.ro
Instructiuni de preparare Gulas unguresc cu galuste si cartofi
Recent am primit spre testare setul de 11 piese Tefal Ingenio Expertise L6509902. În componența setului intră: o tigaie de 22 cm, una de 26 cm, o tigaie wok de 26 cm si 3 crăticioare cu capace de plastic cu închidere ermetică de 16, 20, 24, cm, un mâner universal ce se prinde la toate 6 vase și o spatulă metalică. Vasele sunt compatibile cu toate sursele de caldură (aragaz, cuptor, plită cu inducție). Pentru început am testat tigaia wok de 26 de cm și am pregătit un gulaș delicios. Concluzia: deoarece tigaia are un învelis antiadeziv, mâncarea nu se arde și nu se lipește. Totodată tigaia se curăță cu foarte mare ușurință. Pentru această rețetă m-am inspirat de pe blogul Savori Urbane dar și de la Camelia Coman. Le mulțumesc fetelor pentru inspirație!
Ingrediente Gulas unguresc cu galuste si cartofi
600 g carne de vită
2 cepe albe (mari)
2 căței de usturoi
1 ardei capia
1 morcov
300 g roșii în sos
3 cartofi
3-4 linguri ulei
1 legatură pătrunjel verde
apă
boia de ardei dulce
boia ardei iute (opțional)
2 foi de dafin
chimen
sare
piper
-pentru găluște:
80 g făină
1 ou
sare
O lingură apă