Hamburger homemade

Timp de preparare o ora

Dificultate Medie

Sursa reteta Gustos.ro

Instructiuni de preparare Hamburger homemade

Pentru inceput am intins carnea pe suprafata de lucru si am condimentat-o cu sare, piper si boia dulce. Daca va place picant puteti folosi si putin praf chilli. Peste aceasta am adaugat 1 ceapa tocata marunt si am framantat-o cu ambele maini pana ce toate condimentele s-au amestecat. Carnea am asezat-o intr-un bol si am lasat-o in frigider timp de 20 de minute, timp in care m-am ocupat de restul ingredientelor din hamburger. Castravetii i-am taiat felii si i-am pus intr-un bol, iar rosiile le-am taiat cubulte si le-am facut ca pentru bruschete cu ulei de masline, sare, piper, otet balsamic si usturoi. Cascavalul l-am taiat felii nu foarte groase, iar ceapa ramasa am taiat-o rondele subtiri pe care le-am prajit pe gratar cam 2 minute pe fiecare parte si le-am pus deoparte. Scoateti apoi carnea de la frigider si modelati-o cu manutele in 8 bile. Turtiti cu palma fiecare bila in parte si crestati-o cu cutitul pentru a nu se bomba in timpul prajirii. Incingeti bine de tot gratarul si asezati bucatile de carne pe care va trebui sa le tineti cam 4 minute pe fiecare parte. Verificati ca nu cumva sa fie crude in interior. Acum a sosit momentul sa montati hamburgerii: mai intai taiati chifla si ungeti-o cu putin mustar. Asezati o felie de ceapa trasa la gratar, apoi o bucata de carne, apoi cateva castraveciori murati, cascavalul si o lingura din amestecul de rosii. Optional puteti adauga maioneza si ketchup. Cam asa este tot! Nu a fost greu deloc, nu? Pofta mare va doresc! Mai mult retete gasiti aici: http://cocktailofsenses.wordpress.com

Ingrediente Hamburger homemade

Pentru 8 portii:

- 1 kg carne tocata vita

- 2 cepe

- 8 chifle speciale pentru hamburger

- castraveti murati

- mustar

- ketchup

- 2 rosii

- ulei de masline

- otet balsamic

- sare de mare

- piper

- 2 catei usturoi

- cascava

l- boia

Categorii