Hering cu smantana acra
Reteta culinara Hering cu smantana acra din categoria Peste. Cum sa faci Hering cu smantana acra
Timp de preparare 30 minute
Sursa reteta Bucataras.ro
Instructiuni de preparare Hering cu smantana acra
Astazi 24 februarie este ziua nationala a Estoniei. Dupa Briosa Kringle, va propun anul acesta o reteta cu hering. Estonia este o tara baltica, alaturi de suratele ei, Letonia si Lituania. Cu 1.300.000 de locuitori si o suprafata de 45.000 de kilometri patrati, este cea mai mica dintre statele care inconjoara Marea Baltica. In zona se intalnesc curentii oceanici cu vanturi reci de pe continent, dar temperatura medie in timpul anului este una comfortabila de 15 - 20 de grade Celsius. Nu exista munti, nici macar dealuri in schimb in Estonia se gasesc paduri (ce acopera 40% din suprafata tarii) si lacuri (peste 1400). Estonienii sunt inruditi cu finlandezii, iar limba lor are influente finlandeze si unguresti. Acesata reteta se face de obicei cu smântână acră. Daca nu aveti, este foarte usor de facut. Este suficient sa puneti un pic de suc de lamaie in smantana normala.
Ingrediente Hering cu smantana acra
200 g file de hering afumat
1 ceapa rosie
1 lingura de mustar (sau 2 de maioneza)
4 linguri bune de smântână acră
(smântână +1 lingura de suc de lamaie)
2 oua tari
sare
piper
verdeata