Homari cu chilli, busuioc si paste

Timp de preparare o ora

Dificultate Foarte usor

Sursa reteta PetitChef.ro

Instructiuni de preparare Homari cu chilli, busuioc si paste

Cred ca l-a taiat de la mijloc, i-a taiat coada, apoi a portionat vertebrele, lasand cartilajul intreg. Clestii se sparg si se curata de carne. Ideea e sa se scoata carnita de homar dinorice locuri posibile, scoateti tot! Atentie insa la creier, chestia galbena, eu nu-l suport asa ca l-am lasat deoparte.

Dupa toata operatiunea ramas cu cele de mai jos: carnita de homar si vertebrele intregi cu carne cu tot, pe care folosit asa cum sunt, deoarece sunt mult mai delicioase.

Intr-o tigaie se toarna ulei, putin otet balsamic, dupa preferinte, concentratul de fructe de mare si sucul de la jumatatea de lamaie. Daca nu aveti concentrat de fructe de mare se poate folosi un cub Knorr de peste

Se pun in tigaie rosiile taiate in jumatate, chilli tocat si bulionul de rosii. Se adauga busuiocul tocat si cimbrul. Se acopera si se lasa la foc mediu, aproximativ 10 minute. Intre timp se fierb pastele in apa cu sare.

Se adauga homarii si carnita. Homarii mei, asa cum spus, erau prefierti, asa ca tinut doar 10 minute. Daca sunt proaspeti, se tin in jur de 20-25 de minute.Se adauga pastele in tigaie si se amesteca.

Ingrediente Homari cu chilli, busuioc si paste

2 homari (morti si prefierti)

1/2 lamaie

busuioc proaspat

rosii cherry (10-12)

2 chilli

otet balsamic

ulei de masline

concentrat/cub Knorr-supa de fructe de mare sau peste

bulion concentrat de rosii

cimbru

Categorii

Tagliatelle cu spanac și parmezan – rețeta simplă și delicioasă

Tagliatelle cu spanac și parmezan – rețeta simplă și delicioasă

Tagliatelle cu spanac și parmezan – rețeta simplă și delicioasă - Cum se prepara aceste Tagliatelle

Sos cremos cu vinete, smântână și brânză - Ideal pentru paste

Sos cremos cu vinete, smântână și brânză - Ideal pentru paste

Sos cremos cu vinete, smântână și brânză - Ideal pentru paste - Cum se prepara acest Sos cremos cu

Paste Aglio, Olio e Peperoncino – Gust și savoare într-o rețetă simplă de post

Paste Aglio, Olio e Peperoncino – Gust și savoare într-o rețetă simplă de post

Paste Aglio, Olio e Peperoncino – Gust și savoare într-o rețetă simplă de post - Cum se prepara aces

Reteta de taietei simpli de casa - Rapid si usor de facut

Reteta de taietei simpli de casa - Rapid si usor de facut

Reteta de taitei simpli de casa - Rapid si usor de facut - Cum se prepara Reteta de taitei simpli de

Cartofi țărănești - Gust și savoare într-un preparat tradițional

Cartofi țărănești - Gust și savoare într-un preparat tradițional

Cartofi țărănești - Gust și savoare într-un preparat tradițional - Cum se prepara acesti Cartofi țăr

Pilaf de orez cu legume, pipote si inimi de pui, in sos de rosii - Reteta gustoasa si economica

Pilaf de orez cu legume, pipote si inimi de pui, in sos de rosii - Reteta gustoasa si economica

Pilaf de orez cu legume, pipote si inimi de pui, in sos de rosii - Reteta gustoasa si economica - Cu

Reteta Burger de casa, un pranz perfect pentru intreaga familie

Reteta Burger de casa, un pranz perfect pentru intreaga familie

Burger de casa - Pas 1. Carnea tocata o amestecam cu o lingurita de ketchup, una de mustar, sare si

Budincă de paste cu iaurt - Savoare maximă într-o rețetă simplă

Budincă de paste cu iaurt - Savoare maximă într-o rețetă simplă

Budincă de paste cu iaurt - Savoare maximă într-o rețetă simplă - Cum se prepara Budinca de paste cu