Homari cu chilli, busuioc si paste

Timp de preparare o ora

Dificultate Foarte usor

Sursa reteta PetitChef.ro

Instructiuni de preparare Homari cu chilli, busuioc si paste

Cred ca l-a taiat de la mijloc, i-a taiat coada, apoi a portionat vertebrele, lasand cartilajul intreg. Clestii se sparg si se curata de carne. Ideea e sa se scoata carnita de homar dinorice locuri posibile, scoateti tot! Atentie insa la creier, chestia galbena, eu nu-l suport asa ca l-am lasat deoparte.

Dupa toata operatiunea ramas cu cele de mai jos: carnita de homar si vertebrele intregi cu carne cu tot, pe care folosit asa cum sunt, deoarece sunt mult mai delicioase.

Intr-o tigaie se toarna ulei, putin otet balsamic, dupa preferinte, concentratul de fructe de mare si sucul de la jumatatea de lamaie. Daca nu aveti concentrat de fructe de mare se poate folosi un cub Knorr de peste

Se pun in tigaie rosiile taiate in jumatate, chilli tocat si bulionul de rosii. Se adauga busuiocul tocat si cimbrul. Se acopera si se lasa la foc mediu, aproximativ 10 minute. Intre timp se fierb pastele in apa cu sare.

Se adauga homarii si carnita. Homarii mei, asa cum spus, erau prefierti, asa ca tinut doar 10 minute. Daca sunt proaspeti, se tin in jur de 20-25 de minute.Se adauga pastele in tigaie si se amesteca.

Ingrediente Homari cu chilli, busuioc si paste

2 homari (morti si prefierti)

1/2 lamaie

busuioc proaspat

rosii cherry (10-12)

2 chilli

otet balsamic

ulei de masline

concentrat/cub Knorr-supa de fructe de mare sau peste

bulion concentrat de rosii

cimbru

Categorii