Icre de fasole

Timp de preparare 2 ore

Dificultate Redusa

Sursa reteta Gustos.ro

Instructiuni de preparare Icre de fasole

Fasolea am pus-o de seara in apa la inmuiat .A doua zi am fiert-o(de doua ori) 10 minute, într-o oală, până s-a format spuma şi am aruncat apa, după care am spalat fasolea cu apă călduţă. Apa aruncată trebuie înlocuită cu altă apă fierbinte ,nu rece. Cand am pus a treia apa , am adaugat morcovul, o ceapa si foaia de dafin si am lasat-o sa fiarba la foc mic. Cand a fiert am rasturnat-o intr-o strecuratoare si am lasat-o la racit. Cand s-a racit, am pus-o intr-un castron, si cu mixerul vertical am mixat ,adaugand 100 ml ulei,putin cate putin . Restul de ulei l-am pus intr-o craticioara la incins ,si am adaugat doua cepe tocate marunt. Am lasat ceapa 2-3 minute cat sa se inmoaie, fara a se praji si asa fierbinte am adaugat-o peste fasole si am mixat pana la omogenizare .La sfarsit am adaugat sare si piper.

Ingrediente Icre de fasole

350 g fasole

3 cepe

1 morcov

150 ml ulei

sare

piper

o frunza de dafin

Categorii