Iepure cu cartofi dulci, busuioc și rozmarin

Reteta culinara din categoria Iepure. Specific Germania. Cum sa faci Iepure cu cartofi dulci, busuioc și rozmarin

Timp de preparare 120 minute

Sursa reteta Bucataras.ro

Instructiuni de preparare Iepure cu cartofi dulci, busuioc și rozmarin

 

Friptura mea preferată! Spor și poftă bună! 

 

INGREDIENTE
Iepure întreg 1 bucată cca. 2500 g, Cartof dulce 3 bucăți, Lămâie 2 bucați, Boia de ardei dulce 1 lingură, Sare de mare 1 lingură, Rozmarin verde 2 crenguțe, Busuioc proaspăt 2 crenguțe, Vin alb demisec cca. 500 ml, Ulei de măsline 3 linguri, Usturoi 1 bulb/căpățână, Piept de porc cu usturoi cca. 100 g.

Iepurele întreg se spală se curăță de eventualul puf rămas, apoi se masează cu ulei de măsline, sare și boia de ardei dulce.

Cartofii dulci se curăță, apoi se taie rondele generoase de cca. 1 cm.

Lămâile se spală, temeinic sub jet de apă fierbinte, apoi se taie rondele.

Usturoiul se curăță, apoi se presează.

Kaiser-ul/piept-ul de porc cu usturoi și firele de cimbru se taie bucățele.

Într-o tavă termorezistentă și încăpătoare se așează iepurele, asezonat, în burtă se pun câteva felii de lămie, usturoi și kaiser/piept de porc cu usturoi.

Cartofii se pun de jur împrejurul iepurelui, se adaugă restul de kaiser/piept de porc cu usturoi, usturoi și lămâie, se presară crenguțele de rozmarin, busuiocul, se adaugă vinul, apoi se acoperă friptura cu capac, sau folie de aluminiu, și se dă la gătit cca. 120 minute la 200 grade. Apoi se descoperă, se mai completează cu puțin vin, dacă mai e nevoie și se lasă la rumenit, pe fiecare parte, câte 5 minute, la 200 g.

Friptura se servește caldă sau rece după gustul fiecăruia, acompaniată de cartofi dulci și Kaiser-ul/piept-ul de porc din tavă.

Spor și poftă bună!

Ingrediente Iepure cu cartofi dulci, busuioc și rozmarin

Iepure întreg 1 bucată cca. 2500 g,

Cartof dulce 3 bucăți,

Lămâie 2 bucați,

Boia de ardei dulce 1 lingură,

Sare de mare 1 lingură,

Rozmarin verde 2 crenguțe,

Busuioc proaspăt 2 crenguțe,

Vin alb demisec cca. 500 ml,

Ulei de măsline 3 linguri,

Usturoi 1 bulb/căpățână,

Piept de porc cu usturoi cca. 100 g.

Categorii