Indian Chicken Curry

Reteta culinara Indian Chicken Curry din categoria Pui. Specific India. Cum sa faci Indian Chicken Curry

Timp de preparare 90 minute

Sursa reteta Bucataras.ro

Instructiuni de preparare Indian Chicken Curry

 

Până de curând, acest fel de mâncare îmi era necunoscut. Auzisem de ea, dar nu mâncasem niciodată. Iar curiozitatea fiind mare, am zis sa incerc si reteta, desi am avut niste emotii care nu ne vor placea si ramane nemancata. Așa că am căutat pe net, am citit diverse rețete și am adăugat ceva de peste tot. Așa a ieșit acest Indian Chicken Curry, care m-a surprins plăcut, dar nu numai pe mine, ci și pe restul familiei. 

1 bucată piept de pui dezosat 3-4 lg ulei de floarea soarelui 1/2 lgt sare 1 lg ulei de floarea soarelui 1 ceapa galbena 2 catei de usturoi feliati 1 lgt pudră de ghimbir (sau 2 lgt ghimbir proaspăt, ras) 1 lg curry 1 turmeric lgt 1/2 lgt boia iute 1/4 lgt piper proaspăt măcinat 2 rosii tocate 1 conserva sos de rosii 200 g iaurt gras câteva ciorchini de conopidă orez fiert de servit

Spălați pieptul de pui, ștergeți apa și tăiați în bucăți potrivite.

Se incinge uleiul intr-o cratita si se aseaza carnea. Se amestecă, se presară cu sare și se lasă să se rumenească pe toate părțile, bine. Când este gata, scoateți carnea într-o farfurie și lăsați-o deoparte.

In tigaie adauga 1 lg de ulei si ceapa tocata marunt. Gatiti 4-5 minute, amestecand din cand in cand pentru a nu se arde, pana se inmoaie. Adăugați usturoi feliat și pudră de ghimbir (sau proaspăt dacă aveți). Gatiti impreuna timp de 1-2 minute.

Se adauga apoi si restul de condimente: turmeric, curry, boia iute si ardei. Amesteca totul cateva secunde apoi adauga rosiile curatate si taiate cubulete. Interfera. Se toarna sosul de rosii si se lasa sa fiarba cateva minute. La final se adauga iaurtul si se lasa pe foc inca 5 minute.

Conopida se sparge in buchete mai mici, se spala si se pune deoparte pana la utilizare.

Gustați sosul și asezonați cu sare dacă este necesar, apoi puneți bucățile de carne înapoi. Se amestecă și apoi se adaugă conopida. Se mai lasa 2-3 minute impreuna apoi se orneaza cu patrunjel. 

Separat fierbeți orezul dente în apă cu sare și serviți ca garnitură.

Poftă bună!

Ingrediente Indian Chicken Curry

1 buc piept de pui dezosat

3-4 lg ulei de floarea soarelui

1/2 lgt sare

1 lg ulei de floarea soarelui

1 ceapa galbena

2 catei de usturoi feliati

1 lgt pudra ghimbir (sau 2 lgt ghimbir proaspat, ras)

1 lg curry

1 lgt turmeric

1/2 lgt boia iute

1/4 lgt piper proaspat macinat

2 rosii taiate

1 cutie conserva sos de rosii

200 g iaurt gras

cateva buchetele de conopida

orez fiert pt servit

Categorii