Inele de calamar cu creveti, peste si orez

Reteta culinara din categoria Fructe de mare. Specific Italia. Cum sa faci Inele de calamar cu creveti, peste si orez

Timp de preparare 30 minute

Sursa reteta Bucataras.ro

Instructiuni de preparare Inele de calamar cu creveti, peste si orez

 

 Eram făcut din ceva „marin”. În frigider aveam ingrediente cumpărate pentru paella. Din ziua precedentă aveam orez fiert. Ce mai paella cu munca si dureri de cap. In 15 minute pun pe masa preparatul colorat si gustos.

300 gr inele de calmar 300 gr peste [salau] 300 gr creveți 500 gr orez [preparat cu ceapa si patrunjel] 10 roșii cherry 100 ml ulei de măsline 50 gr unt 3 catei de usturoi 1 sfoară ceapă verde 1 ardei rosu 1 ardei portocal 2 linguri otet de vin 1/2 lingurita piper cu lamaie sare patrunjel verde tocat  Am spalat bine fructele de mare si am curatat crevetii. Creveții ăștia mi s-au părut prea urâți și ți-au reproșat cu ochii: D. Știu că învelișul de creveți dă culoare, dar de data aceasta a fost un preparat rapid. Peștele se feliază și se prăjește pe ambele părți în ulei încins amestecat cu unt. Adăugați inelele de calmar și creveții. Sarati. Asezonați cu oregano și piper lămâie. Se amestecă cu grijă pentru ca bucățile de pește să nu se rupă. Pune roșiile cherry. Stropiți cu oțet de vin. Mai lasă câteva minute până când roșiile se înmoaie și creveții își schimbă culoarea în roz piersic. La final se adauga patrunjel tocat din belsug. Serviți preparatul fierbinte cu orez sau pastele preferate.   Poftă bună !!!

Ingrediente Inele de calamar cu creveti, peste si orez

300 gr inele calamar

300 gr peste [ salau ]

300 gr creveti

500 gr orez [ preparat cu ceapa si patrunjel ]

10 rosii cherry

100 ml ulei masline

50 gr unt

3 catei usturoi

1 fir ceapa verde

1 ardei rosu

1 ardei portocaliu

2 linguri otet vin

1/2 lingurita piper cu lamaie

sare

patrunjel verde tocat

Categorii