Înghețată cu fistic

Timp de preparare 30 minute

Dificultate Redusa

Sursa reteta Gustos.ro

Instructiuni de preparare Înghețată cu fistic

Decojim fisticul, înlăturându-i și coaja subțire maro ce acoperă miezul verde. Este de dorit ca fisticul să fie cât mai puțin sărat. Măcinăm fin aproximativ 100 gr de fistic împreună cu jumate din cantitatea de zahăr. Într-o oală cu fund dublu, punem la foc mic laptele împreună cu pudra de fistic. Se amestecă continuu iar când laptele începe să fiarbă se ia de pe foc. Într-un bol mixăm gălbenușurile cu restul de zahăr și esența de vanilie sau migdale. Se va obține o cremă lipicioasă ce o turnăm peste lapte. Punem laptele din nou la foc mic și amestecăm continuu, aproximativ 10 minute, până ce compoziția devine o cremă moale. Crema astfel obținută se lasă la răcit timp de 1 -2 ore. Peste crema rece adăugăm fisticul rămas, mărunțit și frișca lichidă. Mixăm până obținem o cremă subțire și gata....Turnăm în boluri și punem înghețata la congelator. Și iată că avem acasă, adevărata înghețată cu fistic.

Ingrediente Înghețată cu fistic

150 gr fistic

3/4 ceașcă zahăr

2 cești lapte

1/2 linguriță esență de vanilie sau migdale

4 gălbenușuri

1 ceașcă frișcă lichidă

Categorii