Inghetata

Timp de preparare o ora

Dificultate Redusa

Sursa reteta Gustos.ro

Instructiuni de preparare Inghetata

Piersicile din conserva le tai în feliute subtiri. Pe o tava pui hârtie de copt,asezi pe ea fructele si dai la congelator. Bati bine crema mascarpone cu telul sau mixerul. Zaharul îl pui îtrr-o olicica sa fiarba cu 1/81 de apa. Amesteci pâna obtii un sirop. Îl iei de pe aragaz, Îl lasi la racit si il incoporezi in mascarpone, o data cu lichiorul de piersici. Adaugi si zmeura congelara, împreuna cu piersicile. La final bati bine frisca si o amesteci in mascarpone. Tapetezi cu folie alimentara vasul pentru inghetaaa si rastorni amestecul de mascarpone si fructe, nivelezi un pic si dai tava la congelator pentru cel putin 3 ore. Scoti desertul din congelaror cu 45 de min. Înainre de a-l aduce la masa si îl pui în frigider sa se dezghete un pic. Îl tai felii cu ajutorul unui cutit inmuiat in apa.

Ingrediente Inghetata

500 g mascarpone (sau ricotta)

175 g zahar

50

ml lichior de piersici

600 g frisca

200 g zmeura

400 g piersici din

conselva (mai bine decâr proaspere

pentru ca sunt usor îndulcite)

Categorii