Instructiuni de preparare
Inghetata Amarena
Pentru inceput, punem galbenusurile intr-un bol impreuna cu zaharul, sarea, vanilia si esenta de vanilie, mixam bine pana isi dubleaza volumul, peste oua, turnam laptele fierbinte in fir subrire amestecand energic. Punem din nou acest amestec, pe foc, in ibricul in care am incalzit laptele si amestecam incontinuu pana compozitia se umfla. Dam deoparte si lasam sa se raceasca in totalitate. (Daca nu faceti imediat inghetata o puteti baga la frigider, dupa ce s-a racit... este si mai bine pentru ca toate ingredientele sa fie reci in momentul omogenizarii)!!! Cand crema de oua s-a racit, batem frisca impreuna cu zaharul pudra (atentie, nu trebuie sa stea bat, dar nici sa fie lichida). Peste frisca batuta turnam compozitia de oua si iaurtul, omogenizam cu telul, cu miscari usoare si la final adaugam 6, 7 linguri din siropul amarena si procedam la fel, amestecam usor cu telul, dar nu in totalitate, pentru a da un model frumos inghetatei. Pregatim 2 caserole de marime medie si punem circa 5 linguri din compozitie in fiecare, apoi strecuram putin sirop amarena si cateva cirese (pe care le zdrobim putin intre degete, asta ca sa nu le asezam intregi), din nou compozitie, iar cateva cirese cu sirop si la urma restul din compozitie si presaram cateva cirese intregi! Dam la congelator si dupa 1 ora amestecam, iar daca nu adormiti dupa inca 1 ora o mai amestecati odata, eu am adormit :)) Servim cu mare pofta!!!