Inghetata cu cacao si nuci

Timp de preparare o ora si 30 minute

Dificultate Redusa

Sursa reteta Gustos.ro

Instructiuni de preparare Inghetata cu cacao si nuci

Galbenusurile se amesteca cu zaharul laptele,untul,cacao si faina si se fierb. Dupa ce s-au fiert adaugam si untul si amestecam pina intra in compozite si lasam sa se raceasca. Cind s-a racit compozitia adaugam albusurile batute spuma,si amestecam pina se omogenizeza si adaugam si putina esenta de rom; apoi turnam in casolete,in pahare de unica folosinta si le dam la congelator (eu fac cu cacao dintr-un litru de lapte,iar celalat litru il fac cu vanilie sau fac jumate cu vanilie sau lamiie si cealalta jumatate cu banane; atit vanilia cit si zeama de la 2 lamii le amestecam impreuna cu celalte ingrediente si le punem pe foc,iar bananele le facem piure si le adaugam dupa ce a fiert laptele cu zaharul ouale si faina). Este o inghetata foarte buna, satioasa si iese o cantitate mare.

Ingrediente Inghetata cu cacao si nuci

2l lapte

900g zahar

4 linguri cu virf de faina

2 linguri cacao

10 oua

100g unt

20 de nuci

esenta de rom.

Categorii