Inghetata cu cafea

Timp de preparare 15 minute

Dificultate Redusa

Sursa reteta Gustos.ro

Instructiuni de preparare Inghetata cu cafea

Inainte de a se bate smantana se iau 4 linguri si se pun deoparte intr-un pahar. Se bate bine smantana (se face frisca). Intr-un castronel se pun galbenusurile de ou si laptele condensat si se amesteca cu mixerul. Se incalzesc cele 4 linguri de smantana (in bain-marie),se amesteca cu cafeaua instant si se adauga la compozitia cu galbenusuri, continuind amestecarea cu mixerul.Cand s-a omogenizat bine, se amesteca cu frisca si se amesteca usor, de jos in sus cu o lingura. Compozitia obtinuta se toarna intr-o forma de chec si se pune in congelator timp de o noapte intreaga. Inainte de a servi, se scoate din congelator si din forma, se taie felii, se pun in farfurii 1-2 felii si se presara praf de cacao deasupra. Pofta buna!

Ingrediente Inghetata cu cafea

500 ml smantana proaspata

2 oua

170 ml lapte condensat

4 linguri de cafea instant.

Categorii