Inghetata cu caise, nuci si caramel

Timp de preparare 30 minute

Dificultate Redusa

Sursa reteta Gustos.ro

Instructiuni de preparare Inghetata cu caise, nuci si caramel

Care este prima opţiune în ce priveşte desertul în aceste zile toride? In ce mă priveşte, cu siguranţă este îngheţata. Bine,eu prefer îngheţata chiar şi iarna. Cel mai mult îmi place îngheţata cu fructe, aşa că am ales să folosesc caise, dar i-am adăugat şi puţin miez de nucă şi un sos caramel. Chiar dacă nu am maşină pentru îngheţată, consistenţa a fost cremoasă, fără “ace de gheaţă”. Am mixat foarte bine frisca, apoi am turnat peste ea laptele condensat. Caisele fara sâmburi le-am pus în recipientul blenderului Blend Active ,împreuna cu laptele. Am obtinut un piure fin, pe care l-am adaugat în amestecul de frisca si lapte condensat. Am pus si miezul de nuca pe care l-am prajit putin. Am pus compozitia astfel obtinuta într-o caserola speciala pentru înghetata si am lasat-o câteva ore la congelator. Am scos odata sa amestec în ea dar am vazut ca nu era cazul sa repet operatiunea. Nota: Deoarece am folosit lapte condensat îndulcit, este obligatoriu sa folosim frisca neîndulcita sau smântâna pentru frisca.

Ingrediente Inghetata cu caise, nuci si caramel

200 ml frisca lichida neîndulcita (eu am folosit Pilos de la Lidl)

397 ml lapte condensat îndulcit

6 buc caise

100 ml lapte

Miez de nuca

Sos caramel

Categorii