Inghetata cu nuci si caramel

Timp de preparare 30 minute

Dificultate Redusa

Sursa reteta Gustos.ro

Instructiuni de preparare Inghetata cu nuci si caramel

Desfă amidonul în 1/2 pahar de lapte. Incălzeşte laptele rămas.. Bate ouăle cu zahărul până ce amestecul se albeşte. Adaugă treptat peste ouă laptele cald.Pune apoi amestecul de lapte şi amidon. Pune iar pe foc mic până se îngroaşă. Când dă în clocot, ia de pe foc şi lasă să se răcească. Adaugă frişca şi pune în sorbetieră pentru aproximativ 20 de minute. Când e gata, pune nucile şi stropeşte generos cu sos caramel. Amestecă de vreo 2 ori cu o furculiţă, dar lasă şi părţi cu sos. Pune 1 oră la congelator.

Ingrediente Inghetata cu nuci si caramel

- 300 ml de lapte

- 2 ouă

- 65 g de zahăr vanilat

- 1 lingură de amidon

- 2 linguri de frişcă

- 50 g de nuci prăjite

- caramel lichid cu lapte

- sorbetieră

Categorii