Inghetata de cacao cu fulgi de migdale pe bat

Timp de preparare 30 minute

Dificultate Redusa

Sursa reteta Gustos.ro

Instructiuni de preparare Inghetata de cacao cu fulgi de migdale pe bat

Intr-un vas se pune pe foc laptele si zaharul si se amesteca continuu pana ce se dizolva zaharul.Se adauga cacao si apoi faina in ploaie amestecand continuu.Lasam pe foc pana cand compozitia are consistenta unei ciulamale apoi dam jos si lasam la rece. Separat batem albusurile spuma cu cele 4 linguri de zahar.Dupa ce compozitia de cacao s-a racit adaugam in aceasta galbenusurile ,spuma de albusuri si fulgii de migdalele.Amestecam bine pentru o buna omogenizare.Repartizam compozitia in aceste forme de inghetata . Acoperim cu capacul prevazut cu bat si dam la congelator. Cand vrem sa servim tinem cateva secunde forma de inghetata sub jet de apa rece pentru a iesi mai usor din aceasta iar apoi tavalim inghetata prin fulgi de migdale .

Ingrediente Inghetata de cacao cu fulgi de migdale pe bat

150 g zahar

250 ml lapte

3 linguri de faina

2 linguri de cacao

4 oua

4 linguri zahar pudra

o mana fulgi de migdale

Categorii