Inghetata de cirese

Timp de preparare 15 minute

Dificultate Redusa

Sursa reteta Gustos.ro

Instructiuni de preparare Inghetata de cirese

Intr-o oala, puneti ciresele, zeama de lamaie, vanilia si zaharul si dati un clocot, amestecand pana zaharul este dizolvat. Cu o furculita, zdrobiti ciresele. Dupa ce zaharul s-a topit, raciti compozitia, aprox 10 minute. Apoi puneti compozitia intr-un blender si omogenizati. Intr-un bol, punem laptele, iaurtul, frisca nebatuta si Amaretto si amestecati, apoi punem mixul de cirese si amestecam. Apoi turnati in forma in care doriti sa inghetati. Dati la congelator peste noapte, amestecand dupa 30 de minute din nou cu mixerul inghetata, pentru a nu se forma cristale de gheata. Daca aveti masina de facut inghetata, a doua zi adaugati compozitia in aparat si procesati 25 de minute.

Ingrediente Inghetata de cirese

3 cani de cirese spalate si fara samburi

2 linguri suc de lamaie

1 cana zahar

1/4 cana de frisca nebatuta

1 1/2 cana iaurt gra

2 linguri Amaretto

1 cana lapte

2 vanilii

Categorii