Inghetata de cirese

Timp de preparare o ora

Dificultate Redusa

Sursa reteta Gustos.ro

Instructiuni de preparare Inghetata de cirese

Lasam ciresele la dezghetat intr-o sita, le scoatem samburii, iar sucul lasat il pastram. Vom obtine circa 270-300 g cirese fara samburi si fara sucul pe care l-au lasat. Dam prin blender ciresele, dar fara a face o pasta, doar cat sa se vada si ceva bucatele pentru a da o textura frumoasa inghetatei. Separat, mixam frisca lichida impreuna cu zaharul pana devine ferma, apoi punem ciresele trecute prin blender, sucul lasat de la cirese si omogenizam, iar la final incorporam si laptele condensat. Punem compozitia rezultata in caserole, turnam si putin sos de ciocolata si dam la congelator pana a doua zi. Intre timp mai amestecam in inghetata pentru nu forma cristale de gheata si pentru a iesi mai cremoasa. Servim cu mare pofta alaturi de cornete de inghetata sau bete pentru inghetata si extra sos de ciocolata...mmm o bunatate!

Ingrediente Inghetata de cirese

500 g cirese congelate cu samburi

300 g lapte condensat indulcit si rece

300 ml smantana pentru frisca

6 linguri zahar pudra

sucul de la cirese lasate dupa ce s-au dezghetat

sos de ciocolata (optional)

Categorii