Inghetata de persici si zmeura

Timp de preparare 30 minute

Dificultate Redusa

Sursa reteta Gustos.ro

Instructiuni de preparare Inghetata de persici si zmeura

Piersicile din conserva le tai în feliute subtiri. Pe o tava pui hârtie de copt,asezi pe ea fructele si dai la congelator. Bati bine crema mascarpone cu telul sau mixerul. Zaharul îl pui îtrr-o olicica sa fiarba cu 1/81 de apa. Amesteci pâna obtii un sirop. Îl iei de pe aragaz, Îl lasi la racit si il incoporezi in mascarpone, o data cu lichiorul de piersici. Adaugi si zmeura congelara, împreuna cu piersicile. La final bati bine frisca si o amesteci in mascarpone. Tapetezi cu folie alimentara vasul pentru inghetaaa si rastorni amestecul de mascarpone si fructe, nivelezi un pic si dai tava la congelator pentru cel putin 3 ore. Scoti desertul din congelaror cu 45 de min. Înainre de a-l aduce la masa si îl pui în frigider sa se dezghete un pic. Îl tai felii cu ajutorul unui cutit inmuiat in apa.

Ingrediente Inghetata de persici si zmeura

500 g mascarpone (sau ricotta)

175 g zahar

50

ml lichior de piersici

600 g frisca

200 g zmeura

400 g piersici din

conselva (mai bine decâr proaspere

pentru ca sunt usor îndulcite)

Categorii