Inghetata de Portocale

Timp de preparare 20 minute

Dificultate Redusa

Sursa reteta Gustos.ro

Instructiuni de preparare Inghetata de Portocale

Sucul de portocale il strecurati de pulpa ramasa de la portocale si intr-un casatron mai mare combinati toate ingredientele; amestecati bine. (Frisca si laptele sa fie de la frigider)!!! Compozitia se pune in masina de inghetata (containerul de la masina de inghetata sa fie la congelator cel putin 24 ore inainte de al folosi) si urmati instructiunile ei. Nu uitati!, compozitia isi v-a mari volumul datorita temperaturii reci, deci lasati cam 1/4 liber in containerul in care faceti inghetata, nu-l umpleti!!! Dupa care puneti inghetata in container de plastic cu capac si o puneti la congelator 1/2 ora inainte de a servi. **Pentru cine nu are masina de inghetata, bateti bine compozitia cu mixerul (cam 3 min.) sau telul (6 min.)si dupa asta puneti compozitia in container de plasctic la congelator si o lasati cel putin 1 ora). Va doresc pofta buna, si pentru ca au venit "caldurile" am sa mai trimit retete "racoroase"! care sper sa va placa.

Ingrediente Inghetata de Portocale

- 500 ml. suc de portocale proaspat (4-5 portocale mari)

- 375 ml. frisca lichida

- 125 ml. lapte de vaca (gras)

- 100 gr. zahar tos (sau cit va place de dulcecine doreste poate folosi zahar substitut pentru prajituri)

- 1 lingura coaja rasa de portocala

- 1 lingurita vanilie extract (sau vanilie pudra)

Categorii