Inghetata de soc

Timp de preparare 2 ore si 15 minute

Dificultate Medie

Sursa reteta Gustos.ro

Instructiuni de preparare Inghetata de soc

Florile clatite cu apa rece, se pun in vasul cu apa, dupa cateva clocote, presand florile cu o lingura sa fie cuprinse toate cu apa, se da vasul deoparte si se lasa acoperit sa se infuzeze 3-4 h. Se scot florile dupa acest timp, se pune apa intr-un vas, pe foc, impreuna cu zaharul si o mana de flori mici, se lasa la fiert pana scade la aproximativ 1 ceasca de sirop, se storc lamaile, apoi se lasa sa se raceasca foarte bine. Frisca se mixeaza tare pana se formeaza creste, se adauga siropul, se amesteca usor cu o lingura, se adauga apoi si pepitele de ciocolata, apoi se rastoarna in masina de inghetata, se proceseaza 30-40 min, iar daca nu s-a facut inghetata (se mai intampla, atunci cand compozitia nu este foarte rece), se lasa cuva la congelator 30 min, se proceseaza din nou, apoi se rastoarna intr-o cutie si se lasa la congelator pana in momentul servirii. Deasupra se pune un topping de fructe, la servire.

Ingrediente Inghetata de soc

10 flori mai de soc

1 l de apa

4 linguri cu zahar (dupa gust)

2 lamai

2 linguri pepite de ciocolata

400 ml frisca lichida

Categorii