inghetata silvia

Timp de preparare 2 ore

Dificultate Medie

Sursa reteta Gustos.ro

Instructiuni de preparare inghetata silvia

Se bat galbenusurile cu 1 cana de zahar si 800 ml de lapte, se pune si faina, se amesteca bine, apoi se pune pe foc sa fiarba pana ce se face ca o smantana mai grosuta. Se amesteca, sa nu se faca cocoloase. Se lasa sa se raceasca. Albusurile se bat cu cealalta cana de zahar pana devin o bezea tare. Cand compozitia cealalta s-a racit, se amesteca cu bezeaua si se da pentru 1 ora la frigider. Praful de frisca se bate cu 200 ml lapte pana se intareste frisca. Se scoate din frigider compozitia si se amesteca cu frisca, mirosuri, ciocolata, fructe taiate marunt, stafide. Pentru un aspect frumos o poti pune in tava de cozonac tapetata cu folie. Cand se serveste se taie felii. Pofta buna!

Ingrediente inghetata silvia

6 oua

3 linguri de faina

2 cani de zahar

1 litru lapte

1 pachet de praf de frisca

mirosuri ciocolata

Categorii